Shadowwork

Tänkte skriva om de tuffa energierna som cirkulerar just nu och varför det kan kännas jobbigt både mentalt och känslomässigt.

De senaste veckorna har Merkurius befunnit sig i retrograd.  Detta har inneburit en period av misskommunikation och tekniska problem. Merkurius har nu kommit tillbaka till sin vanliga takt, men det ligger kvar endel stagnerade energierna ett par dagar till.

Sedan igår har planeten Kiron också varit i retrograd. Kiron är planeten för det spirituella och undermedvetna. När Kiron går i retrograd kommer gamla trauman och beteendemönster upp till ytan för att helas. Som ni förstår innebär detta väldigt tunga energier de kommande dagarna och utmanade energier ett tag framöver.

Att ta itu med gamla trauman och beteende mönster är att utföra vad som kallas ”shadowwork” (att arbeta med sina skuggor). Med Kiron i retrograd blir detta ett kollektivt ”shadowwork”.

En av de viktigaste delarna i ”shadowwork” är att hela sitt inre barn. De trauman man varit med om i uppväxten. Det finns till exempel hjälpsamma guidade meditationer på Youtube. Sök på ”meditation inner child healing”.

En annan viktig del är att ta itu med jobbiga känslor och beteendemönster. Att utföra meditation i alla former, skogsbada och ”self-care” är otroligt viktiga delar att fokusera på just nu.

Ta dig tid att lyssna och var lyhörd till Universium. Vad är det just du behöver hela inom dig? Och vad får dig att känna styrka och motivation att börja hela dig själv? Vad behöver du för stöd? Vad behöver du ta itu med?