Hantera Corona hysterin

Vi befinner oss mitt i en Corona hysteri. Många är rädda och oroliga för vad denna pandemi kommer att medföra.

Som nämnt i det tidigare inlägget om Corona så är det positivt att få upp ögonen för hur vår livsstil skapar pandemier och katastrofer i samhället. Isoleringen och reflektionerna är viktiga för att utveckla insikter vilket gör att vi kan bidra till ett bättre hållbart samhälle och är det positiva vi kan ta från det som pågår just nu.

Men en del människor är i panik och gör situationen värre. Panik leder inte bara till hamstrande och egoistiskt beteende utom också till en negativ energi i samhället. Rädsla och Panik är en lågvibrerande energi och hjälper inte samhället att varken nå dessa insikter eller hindra människor att bli smittade.

Det viktigaste vi kan göra nu är att kontra denna rädsla med kärlek och helande energi. Många sitter i isolering/karantän och nu kan det vara produktivt att jobba med energierna man sänder ut.

Jag listar nedan ett par saker man kan göra under sin tid i karantän som både hjälper en själv att utvecklas och finna insikter samt höjer den allmänna energifrekvensen.

  • Positiva affirmationer : En väldigt viktig del i att höja energifrekvensen. Man kan skapa egna affirmationer som är positiva för hela samhället och egna som du behöver repetera till dig själv. *Egna affirmationer: Jag är trygg, Jag har insikt, Jag är kärlek, Jorden är mitt hem och jag respekterar den, Jag är stark, jag är skyddad, Jag är ödmjuk. *Affirmationer för samhället: Världen är en trygg och vacker plats, allas hjärtan är fyllda med kärlek, Vi är alla trygga, vi är alla starka, vi är alla ödmjuka, vi stöttar varandra, Vi respekterar jorden och allt levande.
  • Meditation: Man kan antingen söka upp en bra guidad meditation på youtube som antingen hjälper till att höja energifrekvensen eller hela energier. Man kan även skapa egna meditationer där man fokuserar på att hela Jorden och sig själv. Ett exempel är att visualisera ett ljus som sprider sig över jorden. Visualisera att det helar, renar och harmoniserar. Ljuset lägger sig sedan som en skyddande barriär runt Jorden och allt levande för att stärka och skydda.
  • Dans: dans är bra för att lösa upp stagnerad energi och få energin att flöda igen. Samt bra för att höja den positiva energi nivån.
  • Själsrannsakan: De tankar man har är också viktig. När man sitter i karantän är det en perfekt tidpunkt att gå in i sig själv och reflektera. Fundera kring din personliga utveckling och även vad du kan tillföra samhället. Vad behöver du jobba på med dig själv? Praktisera också att tänka tankar som lyfter din självkärlek.
  • Kreativitet: låt kreativiteten flöda! Måla, sy någonting, skapa, pyssla och organisera. All form av kreativt skapande får igång energierna och motverkar stagnation.
  • Yoga: att praktisera yoga hemma är ett bra sätt att balansera energier och få igång kroppen.
  • Self-care: en del av självkärlek är att ta hand om sig själv. När vi tar hand om oss själva och älskar oss själva, sprider vi kärleksfull energi. Det hjälper oss också att ta tag i själsrannsakan och personliga utvecklingen.

När man sitter i karantän är det lätt att man blir uttråkad och fastnar framför Netflix eller grubblar över situationen runt Corona. Försök minimera det! Rädsla, grubblerier och känslan av att vara uttråkad är som nämnt tidigare lågt vibrerande energier. Försök att utöva minst en av de exempel jag har på listan varje dag.

Om man inte sitter i karantän och måste till jobbet kan det vara bra att försöka hitta tid till att meditera, utöva positiva affirmationer och yoga.