Att vara jourhem åt katter

Idag tänkte jag skriva om en sak som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen om att ta hand om hemlösa katter. Det här kanske ni inte tycker passar in med övrigt innehåll i bloggen, men jag ska förklara det strax.

Jag är jourhem via ett katthem som heter akutgruppen. De får in larm om katter som hittas hemlösa eller som far illa i sina nuvarande hem. Akutgruppen åker och fångar in katterna som sedan transporteras till ett jourhem. Exempelvis till mig. Så snart som möjligt tas katterna till en veterinär (Om de inte är akut sjuka såklart, då åker de in till ett djursjukhus direkt). Katterna chippas, vaccineras och om de är gamla nog kastreras. Ibland kan de vara väldigt skygga och då behövs lite tid för dem att socialiseras i sitt jourhem.

Jag har haft 10 stycken katter/kattungar som ja varit jourhem till. I helgen fick jag tre stycken nya, helt underbara pälsbollar. Att vara jourhem till utsatta katter är otroligt självläkande. Jag tror att det är viktigt att hitta någonting i livet som man gör för att bidra till någonting positivt till samhället. En stor del av det är att vara jourhem till katter för mig. Sedan hoppas jag också att den här bloggen ska kunna bidra med stöd och hjälp kring frågor om själslig och mental hälsa.

Att vara jourhem till katter har gett mig så mycket. Att se utvecklingen från att en katt är skygg, rädd och hungrig, till en gosig, glad och trygg fluffboll är så underbart att få uppleva. Den kärlek och tacksamheten man får tillbaka från katterna är oslagbar. Ren kärlek.

Vad brinner du för att göra för att hjälpa till att skapa en bättre Värld? Har du något du funderat på att göra men det inte blivit av? Ta klivet! Det kommer att ge både dig själv och samhället så mycket ❤