Self-care

Vi har nog alla hört talas om self-care. Men vad betyder begreppet egentligen? Jo, i princip vad som helst som får dig att ta hand om dig själv, må bra och pyssla om dig själv.

Inkluderar du self-care i din vardag? Det är en viktig del av att visa sig själv kärlek. Känner du att du har tidsbrist är det nästan ännu viktigare att du får ihop tid till detta. Glöm inte bort dig själv!

I arbetet med självkärlek är detta en liten del men en viktig del. Jag kommer att lägga ihop ett självkärleks schema lite längre fram som inkluderar alla viktiga delar att arbeta med för självkärlek. Mentalt arbete, fysiska övningar, känslohantering, självkänsla, kraft och lugn. Self-care ser ju olika ut beroende på vad som får dig att må bra. Jag brukar ta en hemma-spa dag ungefär en kväll i veckan , tänder ljus, rökelser, nyttigt snacks och lyssnar på frekvens musik. Sedan gör jag en hårmask, ansiktsmask och fotbad. Man känner sig så fräsch och harmonisk efteråt.

Det är dags att planera in din self-care dag! Fundera på vad som skulle få dig att må bra, sätt in det i ditt schema och se till att du prioriterar den här tiden för dig själv!