Universal kärlek

Eftersom alla hjärtans dag infaller denna vecka ville jag skriva ett inlägg om kärlek. Inte vilken kärlek som helst utom Universal kärlek.

Vad jag menar om Universal kärlek är kärlek utan egot, den sanna kärleken renast i sin form. Egot förstör ofta den riktiga kärleken, främst i kärleksrelationer men också i kärlek vi har till familjen, vänner, omgivningen och Universeum.

Egot i kärlek skapar ett behov av konstant bekräftelse, rädsla, tillitsproblem och smärta. Antingen flyr vi från kärleken på grund av smärta och rädsla. Eller så kväver vi den med konstant bekräftelsebehov från andra. Universal kärlek är den äkta kärleken vi alla söker, men den är inte något vi hittar. Det är något vi skapar.

Skapandet av Universal kärlek handlar mycket om att älska sig själv. Detta är lite av ett uttjatat koncept. Men det är så viktigt. Om vi skapar ett liv där vi är lyckliga utan att konstant behöva någon annans bekräftelse och vi jobbar på att hela det förflutna som sårat oss tidigare skapar vi en vacker Universal kärlek till oss själva.

Nästa steg är att skicka kärlek till Universeum. Det gör man genom att känna tacksamhet för det man har, det man lärt sig och det bra man fått uppleva i livet. En positiv attityd och tankesätt skickar positiv kärleksfull energi till Universeum. Det är nu du är redo att ge Universal kärlek till andra. Egot har en tendens att smyga sig tillbaka i olika situationer, men kom ihåg din kärlek till dig själv och Universeum i dessa situationer.

Kärleken till dig själv gör också att det är lättare att se andras intuitioner och sätta hälsosamma gränser för vad du accepterar. Att sätta hälsosamma gränser är en del av Universal kärlek. Det är att tala din sanning och visa kärlek för dig själv.

Så sätt igång och älska dig själv, Universeum och andra i din omgivning!

Ge och ta vacker Universal kärlek! ❤