Hantera ”Energivampyrer”

I inlägget innan om vilken inverkan energier har på oss, skrev jag om ”energivampyrer”. I detta inlägg går jag in på hur man hanterar en ”energivampyr”  man har i sitt liv.

Det viktigaste är att sätta tydliga gränser för vad du tolererar och inte tolererar när det gäller din relation med en energivampyr.  De flesta människor har en spärr de inte går över i hur de behandlar en person i sin närhet, men energivampyrer har tyvärr inte det. Ansvaret ligger på dig att skydda dig själv och din energi.

När en energivampyr känner att du sätter den gränsen och din energi blir mer otillgänglig  kommer deras värsta sidor fram. De blir desperata eftersom dom inte kommer åt dig lika lätt. Då är det viktigt att hålla gränsen stadig eftersom de kommer hitta många sätt att försöka manipulera dig. Energivampyren förhöjer sig själv och trampar på dig genom elaka ord och handlingar. Dom kommer få dig att börja undra om det egentligen är dig det är fel på och om du varit elak mot dem.  Fall inte för det! Stå på dig!

Om du fortsätter stå på dig kommer antingen personen komma till insikt och ändra sitt beteende då de äntligen förstår att de kan förlora dig. Eller så försvinner de! Då är det verkligen för det bättre. Då var det ingen genuin relation i grunden utan bara ett syfte att livnära sig på dig. Men var lyhörd! En del av manipulationen kan vara att energivampyren låtsas  förändras, men alla dåliga beteenden kommer då sakta tillbaka. Det blir dags att vända ryggen till! Du har att göra med en väldigt giftig energi. Du löper risk att utveckla både fysiska och psykiska sjukdomar av extrem energidränering och giftigt utbyte av lågfrekvent energi.

En person som inte respekterar dina gränser och bryr sig mest om vad den kan få från dig är människor som är rent skadliga för dig. Varför dränera sig själv för en energivampyr som inte känner någon empati för dig och som förväntar sig att du ska gå på knäna för dem? Rensa bort alla ohälsosamma relationer och fokusera på att höja din egen energi och dela positiva energiutbyten med människor som hjälps åt att lyfta energin i omgivningen. Prioritera rätt! Prioritera dig och den generella energin i samhället! 

Det går inte att ”rädda” en energivampyr. Det ändå sättet är för dem att tillslut bli övergivna av folk runtikring dem, vilket antingen resulterar till att dom måste ta tag i sig själva och ändra sitt beteende eller så lär dom sig aldrig att utvecklas framåt. Valet är deras!