Grundning

Grundning är snarlikt mindfulness, eftersom det betyder att man är här och nu i den fysiska Världen. Att man inte försvinner i tankar och känslor utan centrerar sig , hittar sitt fokus och hämtar kraft från naturen. Det som skiljer är att grundning också fokuserar på stabilitet och en andlig tillhörighet med naturen. Det går steget längre än mindfulness.

Grundning kan ske genom meditation. Där mindfulness fokuserar mer på att följa andningen och hur man känner sig här och nu, så är syftet med grundning att visualisera sig själv i naturen och hämta kraft från den. Man behöver alltså inte alltid vara fysiskt i naturen för att dra nytta från den. Ett organiskt objekt som kristaller, stenar och växter kan också användas i arbetet med grundning.

Man behöver hämta energi från både Universeum och jorden för att uppnå balans, därför är grundning en viktig process. Det är associerat med rotchakrat, som är det energisystem närmast jorden. Det är genom vår rot vi hämtar energin från naturen då den länkar oss till jorden. Vi är som vandrande träd, rör oss fritt men ständigt i behov av jordens energi.

Personer som lever för mycket för det materialistiska, är för mycket i sitt huvud, eller har obalans i känslolivet är främst i behov av grundning. Vi upplever alla någon gång att vi grubblar mycket, drömmer mardrömmar eller har svårt att veta vad vi känner. Därför är det viktigt att grunda oss och få ett centrerat fokus.

Under vägledningen kommer jag kunna avgöra ifall grundning behövs och varför. Det finns olika sätt att arbeta med grundning. Genom guidad meditation, spendera tid i naturen, sessioner och kristaller. Vilka metoder som används bestäms utifrån den personliga vägledningen och vad som fungerar bäst för klienten.

Kontakta mig via kontaktformuläret på startsidan vid frågor och personlig vägledning, länk på knappen nedan.