Tar på sig för mycket

Att människor som är svaga eller känsliga ska vara de som blir utmattade är en myt. Oftast är det personer som tar på sig för mycket. De vill vara till lags och har svårt att säga ”nej”.

På arbetet vill man visa framfötterna, vara produktiv och högpresterande. I privatlivet är man den som är där för sina vänner och familj när de behöver hjälp. Man fixar med hemma middagar, om man har barn engagerar sig helhjärtat i att planera deras födelsedagskalas, man skjutsar barnen till olika aktiviteter och ställer upp i vårt och torrt för personer i sin omgivning. Tvättar, diskar, städar och plockar undan på kvällarna.

Det saknas tid för återhämtning. Man är igång tills det är dags och sova, vilket antingen resulterar till att man helt utmattad somnar så snart huvudet når kudden eller så är adrenalinet igång så det blir svårt att överhuvudtaget somna.

I detta fall är det viktigt att rannsaka sig själv för att kunna sätta gränser kring vad du bör prioritera och det du egentligen orkar med. Att alltid vara den som är duktig, ansvarsfull och produktiv är inte rimligt. Man behöver återhämtning emellanåt för att hålla sig frisk.

Men det finns situationer där vardagen är svår att få ihop, exempelvis om man är ensamstående förälder eller någon annan situation som gör det svårt att skala ner de ansvar man har i vardagen. Då är det en fråga om att man måste vara den duktiga som håller ihop allting, om man säger ”nej” fallerar allt. Hur ska man undvika att bli utmattad då?

Jag kan erbjuda vägledning kring denna fråga och även om du behöver guidning kring vad som behövs prioriteras och hur du ska komma ner i varv. Vägledningen sker i form av tarot och orakelkort. Utifrån vad som visas använder jag två olika arbetssätt där jag arbetar med energier. Detta sker genom balansering eller grundning. Läs mer om detta via knappvalen nedan.