Depression

Att fastna i en depression är en otroligt tung situation att vara i. Det finns en mängd olika stadier av depressioner beroende på om den är mild, medel eller stark. Hur länge det pågått spelar också in. Det talar om ifall den klassas som kronisk eller om det är ett temporärt tillstånd.

Eftersom depression klassas som en diagnos är det självklart viktigt att vända sig till den traditionella vården i första hand eftersom man kan behöva reda ut andra bakomliggande orsaker och vilken form av depression det handlar om.

Antidepressiva läkemedel skrivs ofta ut vid depressioner och i vissa fall är det den bästa temporära lösningen. Är man starkt deprimerad och har svårt att hantera de grundläggande vardagliga sysslor som att äta, sova, laga mat, och ta sig upp ur sängen överhuvudtaget, är det viktigt att få hjälp. Att boka tid hos en terapeut är också att prioritera för att komma på fötter igen.

Men i vissa fall kan antidepressiva läkemedel vara en dålig lösning. Då exempelvis biverkningarna är värre än depressionen. I dessa fall kan det vara bra att fortsätta att träffa en terapeut men det finns mycket man kan göra själv för att hantera sin depression. Det är också i detta tillstånd som det kan vara fördelaktigt att söka vägledning och stöd i arbetet att må bättre.

Jag kan erbjuda vägledning i tarot och orakelkort. Utifrån det så arbetar jag med balansering och grundning. Läs vidare om detta via knappvalen med länkar nedan.